· Geschreven door · No comments

Steakhouse Rub

Steakhouse rub voor varkensvlees

Het BBQ seizoen is eigenlijk nooit voorbij. Je kan heel het jaar door bbqen. Als het wat slechter weer is, is het wel aan te raden om vooral ‘low and slow’ gerechten te maken. Dan hoef je niet zo vaak buiten te zijn. Voorbereiden op het nieuwe seizoen De maand mei staat bij ons altijd…

Read more

· Geschreven door · No comments

Barbecue restaurant in lego nagebouwd

Wat leek te beginnen als een grap is uitgelopen in een mooi Lego bbq bouwwerk. Drew Finkel is een Amerikaan en een Lego fanatic. Het restaurant Iron Works BBQ uit Austin deelde op twitter een miniatuur Texas Memorial stadion van Drew. Het restaurant vroeg zich af voor hoeveel ribs hij hun restaurant in Lego na…

Read more

· Geschreven door · No comments

Salade van watermeloen

watermeloensalade

Salade van watermeloen, feta en zwarte olijven Een combinatie die wat vreemd klinkt, maar o zo heerlijk smaakt. Licht en fris door de sappige, zoete meloen met een hartige bite van de olijven en feta. Het is een heerlijke, frisse afwisseling van een BBQ op een hete zomerse dag. Tegenwoordig kun je watermeloen zonder die…

Read more

· Geschreven door · No comments

12 Tips voor Barbecue en Voedselveiligheid

Buiten koken begint steeds verder in trek te raken en is geen activiteit die alleen nog maar in de zomer gedaan wordt. Er wordt door Nederlanders steeds meer het hele jaar door buiten gekookt met vrienden en familie. Of het nu sneeuwt, hard waait of de zon schijnt, het is belangrijk om je aan een…

Read more

· Geschreven door · No comments

Gevulde Lamsschenkel van de Barbecue

Dit recept is geinspireerd op een recept van Jamie Oliver voor lamsbout. Jamie weet zoals altijd heerlijke smaken te combineren. Dit recept heb ik zelf omgebouwd tot een recept voor lamsschenkel van de barbecue. Het mengsel waar je de lamsschenkel mee vult en insmeert doet het ook goed bij andere stukken lamsvlees en zelfs vis. Wat…

Read more

· Geschreven door · No comments

Kaasfondue van de BBQ

Kaasfondue op de barbecue? Hoe doe je dat dan? Nou eigenlijk is het heel simpel… En errug lekker.  Je kan van alles in de kaas dopen. Brood, maar ook cherry tomaatjes en repen komkommer. Camembert Fondue (voor- of nagerecht voor 2 personen) 1 hele camembert in een houten doosje 1 teentje knoflook verse kruiden, bijvoorbeeld…

Read more

· Geschreven door · No comments

Bbq Rub

Er zijn heel veel BBQ rubs te koop, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Zelf vind ik een bbq rub al snel te zout. Dit is de variant die ik het liefst maak. Je kan natuurlijk zelf meer zout of andere kruiden naar smaak toevoegen. Gerookt paprikapoeder is wat lastiger te vinden…

Read more

· Geschreven door · No comments

Aubergine Geitenkaas Rolletjes van de Barbecue

Dit is een heerlijk vegetarisch hapje dat goed bewijst dat de Bbq niet alleen bestemd is voor grote stukken vlees. Ook vleesloze, verfijnde gerechten doen het goed van de Bbq. Lekker als borrelhapje of voorgerechtje.  Aubergine-geitenkaasrolletjes borrelhapje voor 6 personen of voorgerecht voor 4 personen – 2 aubergines – 2 geitenkaasjes (chevre blanc met korst) –…

Read more

· Geschreven door · No comments

Aubergine Dip Recept van de Barbecue

Jeow Mak Keua: Laotiaanse Aubergine gerecht. Laos is een vrij onbekend Aziatisch land. Het ligt ingeklemd tussen onder andere Thailand en Vietnam. De Laotiaanse keuken is op hoofdlijnen ook te vergelijken met de keukens uit deze landen. Een Laotiaan is dol op BBQ, dus zijn er vele lekkere BBQ recepten te vinden uit Laos. Hier een…

Read more