Kaasfondue op de barbecue? Hoe doe je dat dan? Nou eigenlijk is het heel simpel… En errug lekker.
 Je kan van alles in de kaas dopen. Brood, maar ook cherry tomaatjes en repen komkommer.

Camembert Fondue (voor- of nagerecht voor 2 personen)

1 hele camembert in een houten doosje
1 teentje knoflook
verse kruiden, bijvoorbeeld tijm en salie
olijfolie
versgemalen peper
brood om mee te dopen
aluminiumfolie

Bereid de barbecue voor op medium vuur. Maak zowel een directe als indirecte zone.

Scheur een vierkant stuk aluminium folie af en druppel wat olijfolie in het midden van de folie. Haal de camembert uit het doosje en verwijder het plasticfolie (belangrijk). Leg de camembert op de aluminiumfolie. Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Maak met een mesje een aantal kleine inkepingen in de camembert en stop er de plakjes knoflook in samen met de blaadjes van de kruiden. Druppel nog wat olie over de camembert en maal er vers gemalen peper over.

Vouw de aluminiumfolie dicht en stop het kaasje weer terug in het houten doosje. Doe het dekseltje er weer op en pak dit pakketje nu weer in met een vel aluminiumfolie.

Leg op een goed verwarmde barbecue voor 10-15 minuten. Meestal doe ik 10 minuten direct en 5 minuten indirect. Het scheelt ook een beetje per soort camembert. De kaas moet helemaal vloeibaar zijn. Geef iedereen een eigen bordje en een lepeltje en dopen maar!