Salade van watermeloen, feta en zwarte olijven

Een combinatie die wat vreemd klinkt, maar o zo heerlijk smaakt. Licht en fris door de sappige, zoete meloen met een hartige bite van de olijven en feta. Het is een heerlijke, frisse afwisseling van een BBQ op een hete zomerse dag. Tegenwoordig kun je watermeloen zonder die zwarte dikke pitten kopen wat het leven een stuk makkelijker maakt. Ik gebruik meestal zwarte Taggia olijven, deze zijn wat kleiner en maakt de smaak wat intenser. Als olie gebruik ik pistacheolie, maar een andere notenolie of extra vierge olijfolie is ook prima natuurlijk.

Ingredienten:
• 1 halve watermeloen, ongeveer 1 kilo
• 1 halve rode ui
• 2 eetlepels rode wijnazijn
• 1 pakje feta
• klein bosje munt
• notenolie of olijfolie
• half potje Taggia olijven van Albert Heijn
• vers gemalen peper

Snijd de rode ui in dunne halve ringen, leg ze in een kommetje en besprenkel ze met de rode wijnazijn. Laat dit een paar minuten intrekken. Door het zure van de azijn wordt de rode ui minder scherp. Snijd de meloen is grove stukken en leg ze in een grote wijde kom. Snijd de feta in blokjes of verkruimel hem. Strooi de feta over de meloen. Verdeel nu de zwarte olijven en de geweekte uienringen over de schaal. Hak de munt fijn en verdeel dit over de salade.

Maal er tenslotte versgemalen peper overheen en besprenkel met de olie.

Lekker met wat brood als lunch voor 2 personen, maar voor mij is dit een ideaal BBQ bijgerecht voor 6-8 personen.