Kaasfondue op de barbecue, ook wel bekend als bbq camembert, is een heerlijke manier om van gesmolten kaas te genieten. Hoe doe je dat dan? Nou eigenlijk is het heel simpel… En errug lekker. Je kan van alles in de kaas dopen. Brood, maar ook cherry tomaatjes en repen komkommer.
Ingrediënten voor barbecue camembert
- 1 hele camembert in een houten doosje
- 1 teentje knoflook
- verse kruiden, bijvoorbeeld tijm, salie en rozemarijn
- olijfolie
- versgemalen peper
- brood om mee te dopen, zoals stokbrood
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
Bereid de barbecue voor op medium vuur. Maak zowel een directe als indirecte zone.
Scheur een vierkant stuk aluminium folie af en druppel wat olijfolie in het midden van de folie. Haal de camembert uit het doosje en verwijder het plasticfolie (belangrijk). Leg de camembert op de aluminiumfolie. Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Maak met een mesje een aantal kleine inkepingen in de camembert en stop er de plakjes knoflook in samen met de blaadjes van de kruiden. Druppel nog wat olie over de camembert en maal er vers gemalen peper over.
Vouw de aluminiumfolie dicht en stop het kaasje weer terug in het houten doosje. Doe het dekseltje er weer op. Gebruik het houten deksel van het doosje voor een optimale bereiding en pak dit pakketje nu weer in met een vel aluminiumfolie.
Leg op een goed verwarmde barbecue voor 10-15 minuten tot je een heerlijke warme camembert hebt. Meestal doe ik 10 minuten direct en 5 minuten indirect. Het scheelt ook een beetje per soort camembert. De kaas moet helemaal vloeibaar zijn. Zorg ervoor dat de kaas gesmolten is voor het beste resultaat en leg de kaas terug op de barbecue. Geef iedereen een eigen bordje en een lepeltje en dopen maar! Gebruik het brood om in de gesmolten kaas te dippen voor een heerlijke smaakervaring.