Weber Q1000 gasbarbecue

Weber Q1000

Met de Weber Q1000 haal je een Weber gasbarbecue in huis waar je gemakkelijk tot 7 personen kan barbecueën. Deze gasbarbecue is makkelijk schoon te maken en eenvoudig en veilig in gebruik. Er zit een zogenaamde piëzo-ontsteking op waarmee je hem gemakkelijk aansteekt. Je kan de temperatuur regelen met een traploos instelbare gasregelknop. Hierdoor kan je goed controle houden over de warme en daarmee je heerlijke eindresultaat.
Doordat de deksel van gietaluminium is gemaakt heeft de Weber Q1000 gasbarbecue een lange levensduur. Het is een kleine compacte maar krachtige gasbarbecue welke je bijvoorbeeld in de tuin, op je balkon of bij de caravan kan gebruiken.

Voordelen Weber Q1000

 • Weber staat voor kwaliteit en dat is bij deze barbecue ook het geval. Het is een stevige constructie met een ketel en een deksel van gietaluminium.
 • Er is één brander met een vermogen van 2,49 kW/u. Tevens is hij voorzien van een automatisch ontstekingsmechanisme. Hierdoor kan je snel beginnen met barbecueën en eten.
 • De BBQ is geschikt voor 7 personen. Zo kan je gemakkelijk een heel diner maken.
 • Met 10,6 kilogram aan gewicht is hij makkelijk te verplaatsen en kan je hem overal mee naartoe nemen. Bijvoorbeeld naar je vrienden, strand of park.
 • Verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Titan.

Nadelen Weber Q1000

 • Bij de Q1000 wordt niet standaard een onderstel meegeleverd. Daardoor kan je hem niet direct op werkhoogte zetten. De beste manier om hem op hoogte te zetten is door hem op een tafel te zetten. Zo bepaal je zelf op welke hoogte hij komt te staan.
 • Er is geen dekselthermometer aanwezig. Daardoor kan het soms lastig zijn om de temperatuur te regelen. Na enige tijd in gebruik weet je natuurlijk zelf hoe de BBQ reageert.

Wat wordt er standaard meegeleverd?

 • Een handleiding om te lezen hoe je de barbecue in gebruik neemt.
 • Er wordt standaard een grillrooster meegeleverd.
 • Het lekbakje mag natuurlijk niet ontbreken om zo het vet op te vangen.
 • Een gasslang met gasdrukregelaar voor het Weber gasbusje.

Bij Alles voor BBQ wordt er op dit moment een gratis BBQ workshop en een gratis hoes bijgeleverd. Samen goed voor € 114,-

Grill eigenschappen Weber Q1000

Met de Q1000 gasbarbecue haal je een barbecue in huis welke geschikt is voor eigenlijk alle locaties. Zo kan je hem op je balkon of (dak)terras gebruiken. Ga je regelmatig naar de camping? Dan kan je hem gemakkelijk meenemen en gebruiken. Vaak mag je op campings wel een gasbarbecue gebruiken en bijvoorbeeld geen houtskoolbarbecue. Ga je op vakantie of regelmatig met een boot het water op? Ook hiervoor is de Weber Q1000 geschikt. Je kan hem natuurlijk ook gewoon in je tuin gebruiken 😉
Het type gasfles welke erbij hoort is een zogenaamde gascartouche. Deze kan je gewoon van Weber kopen, maar natuurlijk ook van een ander merk. Je kunt het gas regelen met een zogenaamde gasdrukregelaar. De slang is 25 centimeter lang. Zo kan je de gasfles op voldoende afstand van de BBQ zetten.

Afmetingen en vorm van de Q1000

De vorm van het kookoppervlak is rechthoekig. Hierdoor is het mogelijk om het eten op een efficiënte manier op BBQ te bereiden. De grootte van het kookoppervlak is 1.376 vierkante centimeter. De breedte is 43 centimeter en de lengte van het kookoppervlak is 32 centimeter.

Hoofdbranders

De barbecue bevat 1 hoofdbrander en geen zijbranders. Het totale vermogen van de hoofdbrander is 2,49kW.

Accessoires en gebruiksgemak

Om de BBQ te kunnen verplaatsen zitten er aan de zijkant draaghandvatten. Zo kan je hem makkelijk vanuit bijvoorbeeld je schuur naar buiten verplaatsen om te gebruiken. Het materiaal van de handvaten is kunststof.
Je kunt een braadspit kopen voor deze gasbarbecue. Bij barbecues met een mogelijkheid voor een braadspit is het mogelijk om een braadspit te plaatsen, zodat het vlees om het draaispit langzaam gaart.
Er is tevens een vetafvoer aanwezig en er wordt een lekbakje bij de barbecue geleverd.

Weber Q1000 rooster en deksel

Het rooster van de Q1000 is gemaakt van gietijzer. Hierdoor krijg je mooie grillstrepen op bijvoorbeeld je vlees en groenten. Gietijzer houdt de warmte vast, waardoor je minder warmte van de barbecue nodig hebt. Gietijzeren grillroosters moet je wel vaker schoonmaken dan andere roosters. Maar daar krijg je de mooie strepen voor terug.
De deksel is gemaakt van aluminium. Een deksel houdt warmte vast waardoor je meerdere bereidingsmogelijkheden hebt. Het nadeel van een deksel is dat je het grillproces niet ziet tijdens het barbecueën.

Fysieke eigenschappen van de gasbarbecue

De barbecue is aan de buitenkant 42 centimeter diep en 69 breed. Hierdoor past hij op iedere normale tuintafel. De afwerking aan de buitenkant is mat. Zo kan de zon niet in je ogen glinsteren 😉
Het gewicht is 10,6 kilogram en de vorm is rechthoekig.

Weber Q1000 kopen

Overweeg je de Weber Q1000 te kopen? Je kan de barbecue eenvoudig bij een webshop bestellen. De adviesprijs is € 299,-. Maar het is natuurlijk altijd mooi om de beste prijs voor jou te vinden. Weber geeft standaard 2 jaar garantie. Daarom is het belangrijk om voor de laagste prijs te gaan.