De complete kleine bbq keuze gids

Ben je op zoek naar een kleine bbq voor bijvoorbeeld op de camping, tuin, picknick, vakantie, balkon of terras? Wij hebben een complete gids voor je gemaakt waar we de verschillende bbq’s vergelijken. Met deze informatie kan je de juiste kleine bbq kopen welke bij jou en je omstandigheden past.

Welk type kleine bbq’s zijn er?

Het gemak, de omstandigheden en je voorkeuren bepalen welk type bbq je aanschaft. Zo kan het handig zijn om een elektrische variant aan te schaffen als je alleen de beschikking hebt over een balkon. Zeker in een flat is bijvoorbeeld een houtskoolbarbecue minder geschikt. We zetten de meest gangbare types voor je op een rij met functies en prijzen, zodat je een goed besluit kan nemen over wat voor type je koopt.

Top 3 kleine gas bbq’s

Het voordeel van een kleine gas bbq is dat je niet hoeft te slepen met houtskool of briketten en dat, zolang een gasflesje bij je hebt, altijd en overal kan barbecueën. We beschrijven de top 3 kleine bbq’s op gas van twee verschillende merken: Weber en Boretti. Ze zijn alle drie geschikt voor barbecueën tot vier personen, hebben 1 brander en een deksel. Het zijn alle drie goede barbecues. Kijk goed naar de verschillen om de juiste gasbarbecue voor jou te vinden.
De adviesprijzen variëren van € 169,99 tot € 299,-

Weber Q1000Weber Go-Anywhere GasBoretti Piccolino
Gewicht10,6 kg7 kg13,2 kg
Afmeting (H x B x D)57 x 69 x 40,4 cm36,9 x 53,4 x 31 cm32 x 70 x 46 cm
Grilloppervlak43 x 32 cm41 x 26 cm43 x 33 cm
Thermometerneeneeja
Materiaal bbqGietaluminiumPorselein geëmailleerdRVS - Zilver
Adviesprijs€ 299,-€ 169,99€ 249,-

Weber Q1000 – adviesprijs € 299,-

De Weber Q1000 komt op de eerste plaats van deze drie kleine gas bbq’s. Het is een barbecue waar je door het grilloppervlak makkelijk voor 4 personen kan barbecueën. Hij is niet heel zwaar met 10,6 kg en daardoor goed mee te nemen naar bijvoorbeeld het park of de camping.
Er kan een onderstel bij gekocht worden en ziet er bovendien ook nog is erg leuk uit.

Weber Q1000

Weber Go-Anywhere Gas – adviesprijs € 169,99

De Weber Go-Anywhere (WGA) Gas is als tweede geëindigd in de categorie gasbarbecue. Het grilloppervlak is wat kleiner dan de andere en je hebt niet de mogelijkheid om een onderstel erbij te kopen.
Wat aantrekkelijk is aan deze barbecue is het gewicht met 7 kg en uiteraard de prijs. Met een adviesprijs van € 169,99 is het de goedkoopste van de drie.

Weber Go-Anywhere Gas

Boretti Piccolino – adviesprijs € 249,-

De Boretti Piccolino is de nummer drie geworden. Een goed alternatief voor de Weber’s. Het grote nadeel van de Boretti Piccolino is het gewicht met 13,2 kg. Hierdoor is hij minder mobiel en heb je wat extra spierballen nodig om hem te vervoeren.
De pluspunten zijn het kookoppervlakte en de thermometer in de deksel. Dit is de enige in de top 3 welke dit heeft. Als je waarde aan afzetruimte dan ben je bij de Boretti goed uit. Hij heeft 2 zijplankjes. Daarnaast is hij makkelijk in te klappen tot een soort koffertje en daardoor goed te vervoeren.

Boretti Piccolino

Top 3 kleine houtskool bbq’s

Als je van het echte werkt houdt en graag met houtskool of briketten stookt dan is er voldoende aanbod in kleine houtskool bbq’s. We beschrijven de top 3 kleine houtskool bbq’s en het zijn twee verschillende merken: Everdure en Weber. Ze zijn alle drie geschikt voor barbecueën tot vier personen.
Het zijn alle drie goede barbarbecues. Kijk goed naar de verschillen om de juiste houtskoolbarbecue voor jou te vinden.
De adviesprijzen variëren van € 119,99 tot € 169,-

Weber Go-Anywhere HoutskoolEverdure CubeWeber Smokey Joe Premium 37cm
Gewicht6 kg7 kg5,4 kg
Afmeting (H x B x D)36,9 x 53,4 x 31 cm23 x 42,5 x 35 cm43,2 x 36,1 x 42 cm
Grilloppervlak42 x 36 cm25 x 25 cmØ 37 cm
Thermometerneeneenee
Materiaal bbqPorselein geëmailleerdMetaalPorselein geëmailleerd
Adviesprijs€ 119,99€ 169,-€ 119,99

Weber Go-Anywhere Houtskool – adviesprijs € 119,99

De Weber Go-Anywhere (WGA) Houtskool is als eerste geëindigd in de kleine houtskool bbq categorie. Het is een alleskunner welke met zijn gewicht, vorm en oppervlakte een de beste barbecue. Hij is tevens de goedkoopste.
Nadelen kunnen we voor de prijs niet bedenken. Het eerste voordeel is de deksel, waardoor je je gerechten sneller kan garen. Ander voordeel is het inklapbare frame. Als het frame is uitgeklapt kan je hem overal neerzetten en daardoor is hij ook geschikt op tafel of op een grasveld zonder brandplekken te veroorzaken.

Weber Go-Anywhere Houtskool

Everdure Cube – adviesprijs € 169,-

De Everdure Cube is als tweede geëindigd en een ware schoonheid. Hiermee kan je voor de dag komen. Een nadeel is het feit dat het geen deksel heeft welke je tijdens het barbecueën kunt gebruiken. Wel wordt er een dienblad bijgeleverd. Het grilloppervlakte is wat aan de kleine kant.
De onderkant wordt niet heet, waardoor je hem gerust op een boot of andere kwetsbare ondergrond kunt gebruiken. Tevens is hij in diverse kleuren te verkrijgen zoals oranje, groen en grijs.

Everdure Cube Oranje

Weber Smokey Joe Premium 37cm – adviesprijs € 119,99

De Weber Smokey Joe Premium 37cm is op de derde plaats geëindigd in de categorie houtskoolbarbecue. Een mobiele bbq van goede kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. In de praktijk is deze vaak de goedkoopste van de drie barbecues.
Een nadeel is het ronde rooster. Hierdoor kan je in de praktijk minder kwijt dan een vierkante of rechthoekige barbecue. Daarnaast is de as alleen vanaf de bovenkant uit de bbq te halen. Een voordeel is dat de barbecue ligt is en compact en hierdoor makkelijk mee te nemen. Door het verhoogde onderstel kan de barbecue op kwetsbare ondergrond geplaatst worden.

Weber Smokey Joe Premium 37cm

Top 3 kleine elektrische bbq’s

Voor als je alleen maar de stekker in het stopcontact wilt steken zijn er natuurlijk kleine elektrische bbq’s. We beschrijven de top 3 en ze zijn van drie verschillende merken: Grandhall, Outdoorchef en Weber.
Het zijn alle drie goede barbarbecues. Kijk goed naar de verschillen om de juiste barbecue voor jou te vinden.
De adviesprijzen variëren van € 199,- tot € 299,-

Outdoorchef P-420 E MinichefWeber Q1400Grandhall E-grill
Gewicht12 kg11 kg15 kg
Afmeting (H x B x D)43 x 78 x 53 cm59,7 x 66 x 49 cm22 x 55 x 43 cm
GrilloppervlakØ 39,5 cm43 x 32 cm45 x 30 cm
Thermometerjaneenee
Materiaal bbqPorselein geëmailleerdGietaluminiumMetaal
Adviesprijs€ 299,-€ 299,-€ 199,-

Outdoorchef P-420 E Minichef – adviesprijs € 299,-

De Outdoorchef P-420 E Minichef is de nummer één in de categorie kleine elektrische bbq’s. Het is echter bepaald geen kleintje te noemen. Er kan tot 10 personen eten geserveerd worden. Voor een ideale werkhoogte is het wel handig om de bbq op een verhoging te zetten.
De voordelen zijn de bijgeleverde werkbladen en de thermometer in de deksel is een mooie toevoeging.

Outdoorchef P-420 E Minichef

Weber Q1400 – adviesprijs € 299,-

De Weber Q1400 is op de tweede plaats gekomen. Ook deze is niet bepaald klein. Je kunt er tot 10 personen op barbecueën. Uiteraard kan je ook voor minder personen eten maken. Het ontbreken van een thermometer in de deksel is het enige nadeel welke we zien, maar je kan makkelijk zonder.
Deze bbq heeft zijtafels en een uitneembaar druipbakje. Er wordt standaard 5 jaar garantie meegeleverd en ziet er bovendien ook nog eens goed uit.
Je kunt hem uitbreiden met een onderstel.

Weber Q1400

Grandhall E-grill – adviesprijs € 199,-

De nummer drie is de Grandhall E-grill. De kleinste bbq in de categorie elektronisch. Hij heeft weinig hoogte en moet daarom altijd op een tafel gezet worden. Daardoor kan je dit eigenlijk een tafelbarbecue noemen. De capaciteit is tot 4 personen. Voor af en toe gebruik en op het balkon is dit de ideale bbq voor een aantrekkelijke prijs.

Grandhall E-grill

Top 3 kleine kamado bbq’s

Het je liever een kleine keramische bbq, ga dan voor een kamado. Met een kamado gebruik je houtskool en kan je de temperatuur beter stabiel houden. Hierdoor kan je makkelijk gerechten maken welke ‘low and slow’ bereid moeten worden.
We zetten de top 3 kleine kamado bbq’s voor je op een rij. Ze zijn van drie verschillende merken: Big Green Egg, Bastard en Patton. Er is een ruim aanbod in allerlei verschillende soorten goedkope en dure keramische bbq’s. We hebben gekozen voor een capaciteit tot 3 a 4 personen voor alle drie de modellen. Alle modellen hebben een thermometer in de deksel.
De adviesprijzen variëren van € 299,- tot € 895,-

Big Green Egg MiniThe Bastard SmallBig Green Egg Small
Gewicht17 kg29 kg36 kg
Afmeting (H x B x D)43 x 33 x 33 cm45 x 31 x 32 cm61 x 38 x 38 cm
GrilloppervlakØ 25 cmØ 26 cmØ 33 cm
Thermometerjajaja
Materiaal bbqKeramiekKeramiekKeramiek
Adviesprijs€ 599,-€ 299,-€ 895,-

Big Green Egg Mini – adviesprijs € 599,-

De Big Green Egg Mini is de nummer in de categorie kleine kamado bbq geworden. Een Big Green Egg (BGE) is een degelijk gemaakte barbecue met uitstekende service. De prijs kan wat aan de hoge kant zijn, maar je hebt er voor jaren plezier van.
Met 17 kg is hij ook makkelijk te vervoeren naar de camping of mee te nemen op vakantie. Een BGE is makkelijk te bedienen en zeer stabiel in temperatuur. Hij is uit te breiden met een ‘Carrier’ en daardoor nog simpeler te vervoeren.

Big Green Egg Mini

The Bastard Small – adviesprijs € 299,-

De nummer twee is de The Bastard Small. Je kan het zien als de goedkopere variant van de Big Green Egg, maar doet qua gemak en prestaties zeker niet onder. Hij is aan de zware kant en daardoor minder makkelijk mee te nemen. Maar heeft daarentegen een iets groter grilloppervlakte. Tevens staat de bbq op verhoogde pootjes. De prijs is de meest aantrekkelijke van de kleine elektrische bbq’s.

The Bastard Small

Big Green Egg Small – adviesprijs € 895,-

De Big Green Egg Small is op de derde plaatst geëindigd en de grotere broer van de mini. Big Green Egg heeft een lange historie en heeft zich altijd al bewezen als goede en degelijke barbecue. Daarnaast is de service van een hoog niveau.
Je kan met de BGE Small een stuk meer kwijt dan op de mini door het grotere rooster. Tevens hij uit te breiden met een onderstel. Door het gewicht van 36 kg is hij minder goed te vervoeren.

Big Green Egg small

Een kleine bbq gevonden?

Heb je na deze gids een kleine bbq gevonden? Of ben je nog op zoek naar de ideale bbq voor jou? Klik hier voor alle bbq’s bij Alles voor bbq. Zij hebben de laagste prijsgarantie voor al hun producten en zo ben jij altijd voordelig uit.