Er zijn heel veel BBQ rubs te koop, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Zelf vind ik een bbq rub al snel te zout. Dit is de variant die ik het liefst maak. Je kan natuurlijk zelf meer zout of andere kruiden naar smaak toevoegen. Gerookt paprikapoeder is wat lastiger te vinden in Nederland. Ik koop het online bij Kruidenkaravaan. Je kan wel met gewoon paprikapoeder werken, maar dat gaat ten koste van de smaak.

3/4 cup rietsuiker
1/4 cup zout
1/2 cup gerookt paprikapoeder
4 eetlepels gemalen zwarte peper
2 eetlepels knoflookpoeder
2 eetlepels uienpoeder
2 eetlepels gemalen komijn
2 eetlepels chilipoeder
2 theelepels mosterdpoeder
2 theelepels gemalen korianderzaad
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen piment

Meng alle ingredienten en bewaar in een goed afgesloten bak. De BBQ rub is lang houdbaar, dus maak een dubbele portie voor je BBQ voorraad. En varieer naar eigen inzicht!