Aubergine Geitenkaas Rolletjes van de Barbecue

Dit is een heerlijk vegetarisch hapje dat goed bewijst dat de Bbq niet alleen bestemd is voor grote stukken vlees. Ook vleesloze, verfijnde gerechten doen het goed van de Bbq. Lekker als borrelhapje of voorgerechtje.

Aubergine-geitenkaasrolletjes borrelhapje voor 6 personen of voorgerecht voor 4 personen

– 2 aubergines
– 2 geitenkaasjes (chevre blanc met korst)
– 2 eetlepels gedroogde tijm of verse tijm als je dat hebt
– 50 gram geroosterde pijnboompitjes
– een paar snufjes cayennepeper
– vers gemalen peper
– zout
– olijfolie
– 1 teen knoflook
– cocktailprikkers

Bereid de barbecue voor op direct grillen en medium warmte.

Giet een laag olijfolie in een kommetje en pers het teentje knoflook uit in de olie. Snijd de aubergine in de lengte door en snijd de helften vervolgens in dunne, lange plakken. De plakken moeten ongeveer 5 mm dik zijn. Bestrijk de plakken aubergine met een kwast met de knoflookolie. Pas op, aubergines zuigen zich heel snel vol met de olie. Gebruik niet dus niet teveel olie. Bestrooi ze met zout.

Verwijder de korst van de geitenkaasjes en prak ze fijn met de vers gemalen peper, tijm en cayennepeper peper. Meng de pijnboompitjes erdoor.

Grill de plakken aubergine aan beide kanten tot ze gaar zijn en mooie streepjes hebben. Leg de aubergineplakken op een grote plank zodra ze klaar zijn. Vorm met behulp van een lepeltje een balletje en leg dat op het uiteinde van een plak. Rol de geitenkaas in de aubergine en zet vast met een cocktailprikker. Ga zo door met alle plakken aubergine. Serveer de aubergine-geitenkaasrolletjes direct.
IMG_8450 IMG_8451 IMG_8451A

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *