Nodig voor 2 personen:
– 2 hele dorades
– 1 limoen
– 1 stukje gember
– Een klein bosje koriander
– 1 stengel sereh
– 6 limoenblaadjes
– Vissaus, ongeveer 2 eetlepels
– Olie om in te vetten
– Cocktailprikkers
– Visklem voor bbq
Barbecue voorbereiden
Bereid de barbecue voor volgens de directe methode met gemiddeld vuur.
De bereiding van deze heerlijke vis
Laat je visboer de vis schoonmaken, maar laat de kop er aan zitten. Snijd 4 plakjes van de limoen en 4 plakjes van de gember. Halveer de sereh en snijd elke helft in 3 schuine stukken. Scheur de limoenblaadje doormidden, zo geven ze meer smaak af.
Vul nu de buik van de dorades met de plakjes limoen, plakjes gember, 4 takjes koriander, sereh en limoenblaadjes. Zet de filets van de buik eventueel vast met een cocktailprikker.
Besprenkel de dorades aan de buitenkant met de vissaus zodat de vis goed bedekt is. Smeer de vis daarna in met een beetje olie.
Leg de vissen in de visklem en barbecue de vissen om en om tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Serveer met rijst en een groentecurry of Thaise salade.
En vergeet niet de wangetjes van de vis te eten. Dat is het lekkerste stukje van de vis.
Gegrilde Dorade van de BBQ op Thaise wijze | bbqvergelijken.nl
Gril een heerlijke dorade van de bbq. Met dit recept is vis een feest om te maken. Gebruik de visklem om het jezelf makkelijk te maken
Type: Hoodgerecht
Cuisine: Thaise
Keywords: dorade thaise wijze, dorade bbq, gegrilde dorade,
Recipe Yield: 2 personen
Preparation Time: PT0H15M
Cooking Time: PT0H15M
Total Time: PT0H30M
Recipe Ingredients:
- - 2 hele dorades
- - 1 limoen
- - 1 stukje gember
- - Een klein bosje koriander
- - 1 stengel sereh
- - 6 limoenblaadjes
- - Vissaus, ongeveer 2 eetlepels
- - Olie om in te vetten
- - Cocktailprikkers
- - Visklem voor bbq
Recipe Instructions: Laat je visboer de vis schoonmaken, maar laat de kop er aan zitten. Snijd 4 plakjes van de limoen en 4 plakjes van de gember. Halveer de sereh en snijd elke helft in 3 schuine stukken. Scheur de limoenblaadje doormidden, zo geven ze meer smaak af. Vul nu de buik van de dorades met de plakjes limoen, plakjes gember, 4 takjes koriander, sereh en limoenblaadjes. Zet de filets van de buik eventueel vast met een cocktailprikker. Besprenkel de dorades aan de buitenkant met de vissaus zodat de vis goed bedekt is. Smeer de vis daarna in met een beetje olie. Leg de vissen in de visklem en barbecue de vissen om en om tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Serveer met rijst en een groentecurry of Thaise salade. En vergeet niet de wangetjes van de vis te eten. Dat is het lekkerste stukje van de vis.