Dit recept is geinspireerd op een recept van Jamie Oliver voor lamsbout. Jamie weet zoals altijd heerlijke smaken te combineren. Dit recept heb ik zelf omgebouwd tot een recept voor lamsschenkel van de barbecue. Het mengsel waar je de lamsschenkel mee vult en insmeert doet het ook goed bij andere stukken lamsvlees en zelfs vis.

Wat gaat er in:
6 plakken pancetta
3 ansjovisfilets
3 tenen knoflook
100 gram stevig (boeren)brood, in stukjes gescheurd
een handvol groene olijven zonder pit
zout en peper uit de molen (naar smaak)
flinke bos verse kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn
scheut olijfolie
half glas rode wijn
2 lamsschenkels

Maal alle ingredienten tot een fijne pasta in de keukenmachine. Als je wat meer structuur wilt in je pasta kun je sommige ingrediënten later toevoegen en grover malen. Bijvoorbeeld de olijven.

Snij het vlees los van het bot aan de dikke kant van de schenkel zodat er een holte ontstaat. Vul dit met het mengsel. Smeer de rest van het mengsel aan de buitenkant van de schenkel. Laat een halve dag marineren.

Bereid de barbecue voor op 110 graden Celsius met een indirecte zone. Pak de schenkels in een dubbele laag aluminiumfolie. Giet de wijn in het foliepakketje en gaar de schenkel in het foliepakketje voor ongeveer 3 uur.

Laat na het bakken de schenkel een kwartier rusten in de folie. Eet met gebakken aardappelen en een lekkere salade. De jus die in het pakketje is ontstaan is ook heerlijk.

schenkel001

schenkel002

schenkel003

schenkel004